Οδηγός μέτρησης μαξιλαριών

Πώς να μετρήσετε για να κατασκευάσουμε μαξιλάρια κατά παραγγελία στις επιθυμητές διαστάσεις

Το σημαντικότερο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μέτρηση για τα νέα μαξιλάρια είναι να μετρήσετε τα έπιπλα στα οποία θα τοποθετήσετε τα μαξιλάρια και όχι τα υπάρχοντα μαξιλάρια. Με την πάροδο του χρόνου, το ύφασμα ξεχειλώνει ή «μπαίνει» στο πλύσιμο και χάνει το σχήμα του, επομένως εάν λάβουμε μετρήσεις από τα υπάρχοντα μαξιλάρια σας, τα νέα σας μπορεί να μην ταιριάζουν τόσο τέλεια όσο θα θέλατε.


Τρόπος μέτρησης για μαξιλάρια καναπέ, πάγκου, χτιστού πάγκου, καθίσματος σαλονιού κατασκευασμένα κατά παραγγελία σε επιθυμητές διαστάσεις.

 1. Μετρήστε το μήκος της περιοχής του μαξιλαριού σε εκατοστά στρογγυλεμένο στο πλησιέστερο εκατοστό . Αυτή είναι η πλευρά όπου θα τοποθετήσουμε ένα ανθεκτικό φερμουάρ.
 2. Μετρήστε το πλάτος της περιοχής του μαξιλαριού σε εκατοστά στρογγυλεμένο στο πλησιέστερο εκατοστό
 3. Αποφασίστε για το πάχος που θέλετε. Τα περισσότερα μαξιλάρια κυμαίνονται από 5εκ έως 10εκ αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν σε ότι πάχος θέλετε ανά εκατοστό.

Σημείωση : εάν μετράτε τα έπιπλα για ένα μαξιλάρι πλάτης, αφαιρέστε το πάχος του μαξιλαριού του καθίσματος από το ύψος του μαξιλαριού πλάτης.

Τα μαξιλάρια είναι τυλιγμένα σε ακρυλική βάτα με ύφασμα και επομένως έχουν επιπλέον αρχικό πάχος 0,5εκ

Μαξιλάρια καναπέ

διακοσμητικά μαξιλάρια σαλονιού

Πώς να μετρήσετε για διακοσμητικά μαξιλάρια σαλονιού ή για μαξιλάρια δαπέδου

 1. Μετρήστε το μήκος του μαξιλαριού από ραφή σε ραφή σε χιλιοστά στρογγυλεμένο στο πλησιέστερο εκατοστό. Αυτή είναι η πλευρά όπου θα τοποθετήσουμε ένα ανθεκτικό φερμουάρ.
 2. Μετρήστε το πλάτος του μαξιλαριού από ραφή σε ραφή σε εκατοστά στρογγυλεμένο στο πλησιέστερο εκατοστό. Θυμηθείτε, μόλις γεμίσετε τα μαξιλάρια, το ύψος και το πλάτος θα είναι ελαφρώς μικρότερα από τις μετρήσεις που έχουν παραγγελθεί. Για παράδειγμα, ένα μαξιλάρι 45εκ x 45εκ, όταν μπει η εσωτερική γέμιση, θα είναι 37εκ x 37εκ.

Τρόπος μέτρησης για μαξιλάρια – στρώματα ξαπλώστρας

 1. Μετρήστε το πλάτος της ξαπλώστρας σε εκατοστά
 2. Μετρήστε το μήκος του κεφαλιού της ξαπλώστρας σε εκατοστά
 3. Αποφασίστε το πάχος του μαξιλαριού σε εκατοστά. Τα περισσότερα μαξιλάρια ξαπλώστρας έχουν πάχος 7εκ ή 10εκ αλλά μπορεί να γίνει σε ότι πάχος επιθυμείτε ανά εκατοστό.
 4. Στη συνέχεια, μετρήστε το μήκος του μέρους του καθίσματος του επίπλου σε εκατοστά για να μπορέσουμε σε αυτό το σημείο να κάνουμε το «σπάσιμο»

Μπορείτε να μας υποδείξετε σε ποιο σημείο θέλετε να βάλουμε τους ιμάντες για την στήριξη του στρώματος επάνω στην ξαπλώστρα

στρώματα ξαπλώστρας

μαξιλάρια καρέκλας με πλάτη

Πώς να μετρήσετε για μαξιλάρια καρέκλας με πλάτη / πολυθρόνα

 1. Μετρήστε το πλάτος του καθίσματος σε εκατοστά
 2. Μετρήστε το ύψος της πλάτης της καρέκλας σε εκατοστά
 3. Μετρήστε το πάχος που θα θέλατε να γίνει το μαξιλάρι. Τα περισσότερα μαξιλάρια καρέκλας έχουν πάχος 5εκ
 4. Στη συνέχεια, μετρήστε το βάθος του καθίσματος του επίπλου

Πώς να μετρήσετε τα μαξιλάρια μέσης / κυλινδρικά μαξιλάρια

 1. Μετρήστε το μήκος του μαξιλαριού από ραφή σε ραφή σε εκατοστά Αυτή είναι η πλευρά όπου θα τοποθετήσουμε ένα ανθεκτικό φερμουάρ.
 2. Μετρήστε το πλάτος του μαξιλαριού από ραφή σε ραφή σε εκατοστά. Είναι η διάμετρος που θα έχει το κυλινδρικό μαξιλάρι.
κυλινδρικά μαξιλάρια

Μαξιλάρια για πολυθρόνες Μπαμπού

Πως να μετρήσετε τα μαξιλάρια για πολυθρόνες Μπαμπού

 1. Μετρήστε το πλάτος του καθίσματος σε εκατοστά
 2. Μετρήστε το ύψος της πλάτης της καρέκλας σε εκατοστά
 3. Μετρήστε το βάθος του καθίσματος

Επιλέξτε μεταξύ των δύο επιλογών ως προς το μέγεθος που διαθέτουμε: Το μικρό μοντέλο είναι για πολυθρόνα με βάθος καθίσματος 55εκ, ύψος πλάτης 55εκ μας και έχει 50εκ φάρδος. Το μεγάλο μοντέλο είναι για πολυθρόνα με βάθος καθίσματος 60εκ, ύψος πλάτης 60 εκ μας και έχει 55εκ φάρδος.


Πώς να μετρήσετε για να κατασκευαστεί ένα μαξιλάρι σε επιθυμητές διαστάσεις

 1. Μετρήστε την μεγαλύτερη πλευρά του μαξιλαριού σε εκατοστά Αυτή είναι η πλευρά όπου θα τοποθετήσουμε ένα ανθεκτικό φερμουάρ.
 2. Μετρήστε το βάθος του μαξιλαριού σε εκατοστά.,
 3. Αποφασίστε για το πάχος που θέλετε. Τα περισσότερα μαξιλάρια κυμαίνονται από 5 εκ έως 10 εκ

Παρακαλώ σημειώστε : Μόλις πραγματοποιήσετε αυτές τις μετρήσεις, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να λάβετε μια προσφορά μέσω email ή στην Βιοτεχνία. Για να προχωρήσετε στην παραγγελία ενός προσαρμοσμένου σχήματος μαξιλαριού, οι ειδικοί της kerkis Tailormade Comfort μπορεί να χρειαστούν ένα πρόχειρο σκίτσο (πατρόν) για αντιγραφή. Τα μαξιλάρια είναι τυλιγμένα σε ακρυλική βάτα με ύφασμα και επομένως έχουν επιπλέον αρχικό πάχος .

Μαξιλάρια κατά παραγγελία

Πώς να δημιουργήσετε ένα πατρόν μαξιλαριού

Όταν παραγγέλνετε ένα μαξιλάρι που έχει μοναδικό σχήμα, πιθανότατα θα χρειαστούμε ένα πρότυπο (πατρόν) για να διασφαλίσουμε ότι θα φτιάξουμε τα νέα σας μαξιλάρια στο ακριβές σχήμα των επίπλων που θα χωρέσουν.

 1. Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί (χαρτί συσκευασίας ή νάιλον για μεγαλύτερη ευκολία) ή ένα πανί πάνω από το μέρος του καθίσματος της καρέκλας όπου θα κάθεται το μαξιλάρι. Φροντίστε να πιέσετε το χαρτί προς τα κάτω, ώστε να χωράει άνετα στο χώρο του μαξιλαριού.
 2. Σχεδιάστε γύρω από την εξωτερική άκρη του καθίσματος εκεί που θα θέλατε να είναι η άκρη του μαξιλαριού και κόψτε το.
 3. Το νέο σας μαξιλάρι θα γίνει ακριβώς στο σχήμα και τα μέτρα σας, γι' αυτό ελέγξτε ξανά ότι το σχήμα είναι σωστό.
 4. Σημειώστε επάνω στο πατρόν το όνομά σας , ποιο είναι το μπροστινό και ποιο το πίσω μέρος, επίσης σημειώστε πού πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει το φερμουάρ και αν θέλετε ιμάντες στήριξης , πού πρέπει να τοποθετηθούν.
 5. Σημειώστε στην κάθε πλευρά την απόσταση σε εκατοστά
 6. Εάν έχετε πολλά προσαρμοσμένα πρότυπα για αποστολή, παρακαλούμε να τα αριθμήσετε με 1, 2, 3… κ.λπ. σύμφωνα με την παραγγελία σας.
 7. Μην στέλνετε παλαιά καλύμματα μαξιλαριών για να τα χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπα.
 8. Το πρότυπό σας μπορεί να διπλωθεί για φθηνά ταχυδρομικά τέλη και στη συνέχεια να σταλεί στην Βιοτεχνία μας Kerkis Tailormade Comfort Ι.Κ.Ε. Καραϊσκάκη 39 Νέα Χαλκηδόνα Τ.Κ. 14343

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μέτρηση των μαξιλαριών σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 2105060102

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!

Το newsletter που θα αποστέλλεται θα αφορά αποκλειστικά τη λειτουργία και τα προϊόντα της Kerkis Tailormade Comfort και μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε να κάνετε unsubscribe πατώντας το αντίστοιχο link που βρίσκεται σε κάθε newsletter.

 
We are soscial!

Facebook   Instagram

HORECA 2024: Ακόμα μια επιτυχημένη παρουσία!

 • 19/03/2024
HORECA 2024: Ακόμα μια επιτυχημένη παρουσία!

Η Kerkis - Tailormade comfort, ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμα μια παρουσιά στην μεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση HORECA 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-12 Φεβ 2024 στο Athens Metropolital Expo! Η εκδήλωση παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία στην εταιρεία μας για να επιδείξει τη δέσμευσή της για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών στον κλάδο της φιλοξενίας.

Περισσότερα ›

Συνεργασίες

Piraeus bank
MasterCard     VISA

Visa  Mastercard  Maestro